Eurovisie

Road to Eurovision

Stream Cupido nu!

Banzitters x Eurovisie

Ha die brietjes! Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar het is echt waar… Wij willen naar het Eurovisie Songfestival!

Het begon allemaal dit jaar toen wij Mia en Dion in Las Vegas op vernederende wijze naar huis gestuurd zagen worden in de halve finales. ‘Dat kunnen wij beter’ zei Raoul meteen. Vrij ironisch eigenlijk, want ik denk dat mijn goudvis van toen ik zes was beter kan zingen dan hij. Maar toch, wij zouden Bankzitters niet zijn als we niet in onszelf zouden geloven! Hoe hard zou het zijn als wij vijven, met onze Bankzitters merch aan, daar zo op het podium zouden staan? Oké, zingen kunnen we misschien niet heel goed, maar een feestje bouwen kunnen wij natuurlijk als de beste. 

Al snel gingen we aan de slag en regelden we een persconferentie in de AFAS Live om ons idee de wijde wereld in te sturen. Wij hadden een opkomst van de locale krant en ons productieteam (omdat zij die dag toevallig toch al bij de AFAS waren) verwacht, maar tot onze grote verbazing waren er ook veel grote spelers zoals de Telegraaf en het AD. Zij vonden het allemaal prachtig wat wij in gedachten hadden, nog meer motivatie dus!

Hierna was het tijd om aan de slag te gaan met het nummer zelf. Stap 1: een geschikte producer vinden. Wij wisten dat we iemand nodig hadden die (1) een hit kon schrijven en (2) ginger was. Ed Sheeran was helaas niet beschikbaar dus gingen we voor de tweede beste optie: Paul Sinha. Binnen een mum van tijd was de beat af en was het tijd om onze pennen erbij te pakken om onze teksten te schrijven. Wij wilden een pakkend liefdesnummer schrijven met een titel die iedereen in heel Europa kon begrijpen. Dat werd: Cupido. 

Ik kan nog niet te veel prijsgeven van het nummer (behalve mijn gedeelte wat op TikTok staat en misschien wel het allerbeste stuk bankzitters muziek ooit is al zeg ik het zelf ), maar het is echt een B A N G E R geworden. Hopelijk kan jij er aanstaande vrijdag net zoveel van genieten als ik zelf nu al heel lang elke dag doe. 

Onlangs hebben we de videoclip opgenomen voor het nummer. Wij wilden het zoveel mogelijk al de vibe geven van het Eurovisie. Daarom vroegen wij de beste choreografe van heel Nederland, Natasja Lammers, om de beste pasjes te bedenken voor een groep gasten die niet kunnen dansen. Het Joehoe-gehalte is misschien vrij hoog, maar de dance moves zaten er lekker in!

Nu zijn we hier. Alles is af en we zijn allemaal stiekem trots op het eindresultaat. Alles is zoveel mogelijk in Eurovisie stijl gemaakt om de jury te overtuigen. Het voelt alsof we op de vooravonden van iets heeeeul groots zijn. 

Måneskin, Abba en binnenkort ook Bankzitters, hoe vaker ik het zeg, hoe realistischer ik het vind klinken!

Dus tot volgend jaar Malmö!

Groeton, 

Milo

(Ben jij een echte fan die helemaal tot het einde heeft gelezen? Lekker dan! Voor jou heb ik de kortingscode ‘Eurovisie10’ voor tien procent korting in de winkel op je volgende bestelling. Hij is geldig tot aanstaande zondag! )


Video bekijken